ANALYS – Trojas nerver kan störa avancemang

KVALSERIEN TILL HOCKEYALLSVENSKAN
Troja – Södertälje, Nedsläpp 19.00

Kvalserien till Hockeyallsvenskan närmar sig sin upplösning. I den tredje sista omgången som spelas på tisdagskvällen möts ettan Troja och tvåan Södertälje, där hemmalaget Troja har skaffat ett gyllene läge för avancemang.

Ynka tre poäng behöver Troja för att definitivt säkra ett avancemang till Hockeyallsvenskan och denna tre poängare kan komma redan mot Södertälje. Bara en stor genomklappning skulle kunna hindra ett kliv uppåt i seriesystemet.

Södertälje är på andra plats i tabellen men jagas underifrån av Kristianstad och Huddinge som bara är två poäng bakom. Därför är det av yttersta vikt att Södertälje tar minst en poäng, helst alla tre om laget ska fortsätta hålla undan för dessa båda lag.  Laget har allt i egna händer men en förlust mot Troja skulle göra det spännande ända in i det sista.

Troja är vasst på hemmaplan och när lagen möttes i Södertälje för ett par veckor sedan vann smålänningarna med 3-1 men matchen hade mycket väl kunnat sluta oavgjort. I och med att Troja kan säkra avancemang till Hockeyallsvenskan i den här matchen finns risken att det kommer att knyta sig här och var och nervositeten blir påtaglig. Därför kan Södertälje mycket väl klara ett oavgjort resultat efter full tid.
Krysset till 4.25 hos Bet365 känns därför mycket lockande.