ANALYS – Måstematch för Pittsburgh

NHL

STANLEY CUP, SEMIFINAL 2

Pittsburgh – Ottawa, 02:00

Natten mot tisdagen spelas det andra mötet i bäst av sju mellan Pittsburgh och Ottawa. Och det är ett Pittsburgh som nästan är piskat att vinna denna match för att inte bjuda in Ottawa till att avgöra matchserien redan mot slutet av veckan, när matchserien då vänder över till två hemmamatcher för Ottawa.

Det första mötet mellan lagen blev en jämn och tät kamp och med två målvakter som storspelade i varsit mål. Ottawa tog ledningen redan i första perioden genom ett mål av Jean-Gabriel Pageau och sedan följde en intensiv jakt från Pittsburghs sida på en kvittering. Det målet kom också från Jevgenij Malkins klubba med drygt fem minuter kvar av ordinarie tid. Matchen gick till förlängning, där Ottawas Bobby Ryan med ett backhandavslut fick in pucken förbi Marc-André Fleury. Ryan var för övrigt den som också assisterade till Ottawas första mål.

I och med Ottawas seger i det första mötet har inte Pittsburgh råd med ett till nederlag, framförallt inte på hemmaplan. Matchserien vänder nämligen efter denna match till två hemmamatcher för Ottawa och vinner Ottawa nattens match kan denna matchserie vara slut redan på lördag.

Vi tror därför på seger efter full tid för Pittsburgh till oddset 1.87 hos NordicBet.com

NordicBet erbjuder upp till 1000 kr i välkomstbonus till dig som registrerar nytt konto HÄR