ANALYS – Hemmaplan ingen fördel för Ottawa

NHL

STANLEY CUP

Ottawa – Pittsburgh, 02:00

Pittsburgh utjämnade till 1-1 i matchserien mot Ottawa och är därmed i allra högsta grad med i kampen om en plats i Stanley Cup-finalen. Och faktum är att hemmaplansfördelen känns helt utsuddad när det kommer just till Stanley Cup. Det är helt andra faktorer och marginaler som avgör vilket lag som tar hem segern.

Dom två första mötena mellan lagen har varit mycket jämna. Ottawa vann det första efter förlängning med 2-1. Pittsburg vann det andra mötet med 1-0. Det finns ingenting som inte talar för att det tredje mötet mellan lagen också blir en jämn tillställning.

Pittsburghs Phil Kessel gjorde matchens enda mål i det senaste mötet mellan lagen, på en fin framspelning av Jegvenij Malkin. Och det är just Malkin och hans lagkamrat Sidney Crosby som måste kliva fram i den här typen av matcher och visa vägen för övriga spelare i laget. På den punkten har inte Ottawa riktigt samma stjärnglans, utan där är det mer kollektivet som gäller.

Lagen har dessutom varsina riktigt bra målvakter som det kommer att krävas något alldeles extra att överlista. Inte minst har Pittsburghs keeper Marc-André Fleury lagom till Stanley Cup hittat tillbaka till den form och nivå han visade upp för ett par-tre säsonger sedan. Men även Ottawas målvakt Craig Anderson har visat vilken hög klass han håller, även om han hade några sämre insatser under mötena med NY Rangers.

Vi tror på en jämn drabbning på nytt som kommer kräva förlängning att avgöra och därför spelar vi krysset hos NordicBet till oddset 3.60.

NordicBet erbjuder upp till 1000 kr i välkomstbonus till dig som registrerar nytt konto HÄR