ANALYS – Drömläge för Ottawa

NHL

STANLEY CUP

Ottawa – Pittsburgh, 02:00

Ottawa vann det tredje mötet mot Pittsburgh med klara 5-1 och har nu skaffat sig drömläge inför den fjärde matchen som också går på hemmaplan.

Även om hemmaplansfavören i Stanley Cup inte brukar vara så avgörande som i andra sammanhang går det inte att bortse ifrån att Ottawa har chans att skaffa sig ett jätteläge att gå till final i Stanley Cup vid seger hemma mot Pittsburgh i natt.

Segern senast grundlades en i sprudlande förstaperiod, där Ottawa gick fram till en 4-0-ledning redan innan 13 minuter var spelade. Pittsburgh var redan då ett laget lag trots att laget petade in en reducering till 1-5 genom Sidney Crosby i början av den tredje perioden. Men någon riktig jakt på Ottawas ledning blev det aldrig. Gör Ottawa en liknande rivstart i den här matchen finns risken att Pittsburghs spelare börjar hänga med huvudena och då kan det rinna iväg på nytt.

Vi tror på seger för hemmalaget Ottawa och när NordicBet erbjuder 2.60 i odds hakar vi på direkt.

NordicBet erbjuder upp till 1000 kr i välkomstbonus till dig som registrerar nytt konto HÄR