ANALYS – Pittsburgh kan koppla greppet direkt

NHL

STANLEY CUP
Final 1, bäst av 7

Pittsburgh – Nashville, 02:00

Då är vi framme vid säsongens absoluta höjdpunkt när det gäller NHL. Efter en lång grundserie och flera högintressanta slutspelsrundor är det nu bara två lag som återstår som ska göra upp om Lord Stanleys pokal. Matchserien inleds i Pittsburgh och vi tror på att hemmalaget direkt tar kommandot i matchserien.

Nashville har fått några extra dagars vila men det ska inte ha någon större påverkan såhär i början av matchserien. Nashville är framme i sin första Stanley Cup-final någonsin. Pittsburgh spelar sin sjätte Stanley Cup-final och har tidigare tagit fyra titlar och är faktiskt regerande Stanley Cup-mästare så det är en sannerligen svår motståndare som Nashville har att putta ned från tronen.

Målvaktsspelet kommer förstås att bli en nyckel och där har Pittsburghs Matt Murray petat bort erkänt duktige Marc-André Fleury från posten som förstekeeper och bara det är en indikation på hur vasst målvaktspar Pittsburgh besitter i denna final. Nashville har också en duktig målvakt i Pekka Rinne och det här är sannolikt en av 34-åringens sista matcher att vinna något stort i sin karriär.

Nashville har haft lite frågetecken för lagkaptenen Mike Fisher som inte har spelat sedan den fjärde semifinalmatchen mot Anaheim men som nu rätat ut detta frågetecken genom att ge klartecken för spel. Även forwarden Craig Smith som varit borta på grund av skada ska enligt uppgifter från nordamerika vara redo för spel igen. Han är för övrigt den ende spelaren i Nashvilles lag som tidigare har spelat i en Stanley Cup-final. Jämför då detta med Pittsburgh som har drösvis med  spelare med Stanley Cup-rutin och titlar i sin trupp.

Vi tror på seger för Pittsburgh till oddset 2.10 hos Nordicbet.com

NordicBet erbjuder upp till 1000 kr i välkomstbonus till dig som registrerar nytt konto HÄR