ANALYS – Nashville förlorar inte på samma sätt igen

NHL

STANLEY CUP
Final 2, bäst av 7, Pittsburgh – Nashville 02:00

Nashville dominerade matchen mot Pittsburgh fullständigt. Ändå blev det en tung förlust i den första finalen mot Pittsburgh. Gör Nashville en liknande spelmässig insats som senast då vinner Nashville det andra mötet, under förutsättning att målvakten Pekka Rinne är i gammalt gott slag och på rätt humör.

5-3 till Pittsburgh blev det i den första Stanley Cup-finalen. Men det var i en mycket märklig match, där Pittsburgh långa stunder var rejält utspelat men ack så effektivt. Laget fick bara i väg tolv skott mot mål på hela matchen och Nashvilles målvakt Pekka Rinne noterades alltså för bara sju räddningar. Räkna med att den finländske veteranen lär brinna av revansch i nattens match och visa vad han går för.

En seger för Nashville skulle också betyda att laget är tillbaka i den här matchserien på allvar när serien svänger över till Nashville för dom två nästkommande matcherna. 1-1 i ryggen med chans att gå fram till 3-1 och därmed bara vara en match från att vinna Stanley Cup vore sannerligen ett drömscenario för klubben som deltar in sin första Stanley Cup-final någonsin.

Pittsburgh lär sannolikt inte göra en lika slätstruken figur senast, medvetet om att dom inte lär komma undan med en seger samma sätt igen. Men får Nashville ett tidigt mål, då kan det mycket väl lossna rejält och då tar Nashville hem segern.
Vi väljer därför att spela på seger för Nashville till det mycket lockande oddset 3.00 hos NordicBet.

NordicBet erbjuder upp till 1000 kr i välkomstbonus till dig som registrerar nytt konto HÄR