ANALYS – Powerplay kan fälla Pittsburgh igen

NHL

STANLEY CUP
Final 4, bäst av 7, 02:00

Natten till tisdagen spelas det fjärde mötet mellan Nashville och Pittsburgh i årets final i Stanley Cup och ju längre in i matchserien vi kommer, desto viktigare blir saker som powerplay och boxplay och det är en spelform som det just nu är kraftig fördel för Nashville och som därför kan bli en avgörande faktor också i nattens match.

Nashville har gjort fyra mål på tio powerplay och gjorde mål i två av tre i 5-1-segern i den tredje matchen. Pittsburgh har bara mäktat med ett mål på 13 powerplay i finalen mot Nashville. Pittsburgh har inte råd att bränna speciellt fler såna möjligheter.

Känslan som är efter den tredje matchen är att Nashville mycket väl kan vinna också nattens match och därmed utjämna till 2-2 inför fortsättningen och nästa match i Pittsburgh. För Pittsburgh är nattens match viktig så tillvida att laget kan skaffa en ”matchboll”. Vinst i nattens match och laget kan avgöra redan på fredag hemma i Pittsburgh.

Nashville fick i det senaste mötet smak på hur det är att vinna och oddset 2.15 hos NordicBetNashville-seger i nattens match är för bra för att motstå.

NordicBet erbjuder upp till 1000 kr i välkomstbonus till dig som registrerar nytt konto HÄR