ANALYS – Hårt pressat Pittsburgh viker sig mot hett Nashville

NHL

STANLEY CUP
Pittsburgh – Nashville, final 5, bäst av 7, 02:00

Pittsburgh hade ledningen med 2-0 i matcher mot Nashville. Men när lagen nu möts för femte gången och serien vänder tillbaka till Pittsburgh är ställningen 2-2 i matcher och från att ha haft ett grepp om matchserien är det nu regerande mästarna som är under press.

Hemmaplan har så här långt i matchserien varit helt avgörande mellan Pittsburgh och Nashville. I det femte mötet är det åter Pittsburgh som har favör av hemmaplan. Men för första gången i finalserien känns det inte helt glasklart att den favören blir avgörande.  Nashville har trots dom två inledande förlusterna på något vis ändå känts som det genomgående bättre laget. Och vinner laget denna match, kan Nashville avgöra på hemmaplan natten till måndag och det lär kunna sporra lagets spelare extra mycket.

Extra kul har det också varit att sett lagets svenskar med Filip Forsberg och Calle Järnkrok i spetsen vara tongivande spelare hos Nashville och det krävs att den duon fortsätter leverera mot Pittsburgh.

Nashville har gjort nio mål på dom två senaste matcherna, jämfört med Pittsburghs två och det är just bristen på att göra enkla mål som riskerar att fälla ”pingvinerna” också denna gång. Och inte blir det bättre av att Pittsburgh är rätt snåla när det gäller skott på mål. 24 skott avlossades senast mot Pekka Rinne och det är också något som genomsyrat finalserien – att Pittsburgh har avlossat förhållandevis lite skott mot Nashvilles mål.

Vi blir därför enormt lockade av att spela på seger för Nashville till oddset 3.10 hos NordicBet.com

NordicBet erbjuder upp till 1000 kr i välkomstbonus till dig som registrerar nytt konto HÄR