ANALYS – Allt att vinna för Nashville

NHL

STANLEY CUP

Nashville – Pittsburgh, final 6 av 7, matchstart 02:00

Pittsburgh kan natten till måndagen säkra sin andra raka Stanley Cup-titel och alltså försvara den titel som laget tog förra året vid samma tidpunkt. Och dessutom har laget gett sig själva en extra säkerhetsmarginal genom att ha den avgörande matchen på hemmaplan. Nu är frågan – hur sugna är Nashville spelare på att nå en avgörande match eller är det semester som lockar allt för mycket.

Vi tror inte att så är fallet. Nashville vill garanterat inför hemmapubliken greja en sjunde och avgörande match i Pittsburgh och framförallt vill nog inte att lagets publik ska få se när bortalaget Pittsburghs spelare höjer bucklan och firar Stanley Cup-segern.

Den stora nyckeln till hur går det går finns hos finländske målvakten Pekka Rinne. I dom matcher han storspelat i slutspelet har det blivit seger för Nashville. I dom matcher han inte alls kommit upp i nivå har det blivit förlust. Så små marginaler är det i ishockey numera att allt kan hänga på om en målvakt har en bra eller dålig dag. Rinne har dock övertygat i spelet på hemmaplan men har haft det tuffare i bortamatcherna.

Vi tror inte att Nashville ger slaget förlorat, utan det blir seger för Nashville som pressar fram en sjunde match i mitten av nästa vecka och därför känns oddset 2.20 hos NordicBet ett mycket lockande odds.

NordicBet erbjuder upp till 1000 kr i välkomstbonus till dig som registrerar nytt konto HÄR