ANALYS – Intressanta förändringar hos finalisten

SHL

SHL, 2017/18

BRYNÄS IF

Varje vecka fram till seriestart kommer vi att analysera ett av SHL-lagen här på itshockey.com. Först ut är SM-finalisten Brynäs.

Något överraskande gick Brynäs hela vägen till SM-final mot HV71 och pressade fram en sjunde och helt avgörande match som dessutom gick till förlängning. Mer god tvåa än så går det inte att bli. Till kommande säsong har laget behållit stora delar av spelartruppen men har några kännbara tapp i Oskar Lindblom som dragit över ”pölen” och bröderna Ponthus och Pathrik Westerholm som båda kritat på för Frölunda. Till Skellefteå har backen Jonathan Pudas försvunnit.  Ny back i laget är Henrik Larsson från Bofors som efter fem säsonger i hockeyallsvenskan nu är redo att testa SHL-kostymen. Förra säsongen noterades backen för hela 40 poäng på dom 52 matcher han spelade – enormt fin siffra för en back. Främst är det assist han har samlat poäng på och fortsätter han i samma stil också i Brynäs och SHL har klubben verkligen gjort ett fynd.
Offensivt har Christoffer Liljewall anlänt från Rögle. Han har i SHL inte riktigt hittat den nivå han haft i Hockeyallsvenskan men ett miljöombyte kan betyda ett härligt lyft för honom också.

Från tyska ligan har Brynäs hämtat in kanadensiske forwarden Louie Caporusso som hade en bra säsong 2015/16 för Iserlohn men den senaste för samma klubb var inte lika fantastisk. Gävlelaget har dock inte tvekat att ge kanadensaren chansen och kanske han kan bli samma utropstecken som Daniel Paille blev den senaste säsongen, då många också hyste tvivel kring honom före säsongen.
Och i mitten av juni kompletterades truppen med amerikanske rightaren och högerforwarden Aaron Palushaj som närmast kommer från spel i KHL med Dinamo Minsk.

Men den största nyheten i Brynäs finns ändå på tränarbänken. Där får klubben hålla tummarna för att gamle guldtränaren från 1999, Roger Melin, nu får en nytändning efter att emellanåt ha sett lite ”trött” ut hos AIK den senaste säsongen.
Redan nu i mitten av juni med nästan exakt tre månader kvar till seriestart har Brynäs truppen i det närmaste spikad med två målvakter, nio backar och 14 forwardar. Och med tanke på att klubben nyligen redovisade ett mångmiljonplus i kassan och det faktum att klubben tog sig hela vägen till SM-final är det positiva vindar som blåser uppe på Sätraåsen i Gävle.

Klicka här för att se hur Brynäs trupp ser ut just nu

Brynäs träningsmatcher fram till premiären:
17 augusti: Brynäs – Djurgården (Sandviken)
25 augusti: Brynäs – HJK Helsingfors (CHL)
27 augusti: Brynäs – Cracovia (CHL)
1 september: HJK Helsingfors – Brynäs (CHL)
3 september: Cracovia – Brynäs, (CHL, Krakow)
6 september: Örebro – Brynäs (Arboga)
13 september: Brynäs – Mora (Bollnäs)

Brynäs premiärmatch i SHL spelas mot Växjö på bortaplan 19 september

NordicBet ger oddset 2.75 på Brynäs som vinnare i premiären mot Växjö.

NordicBet ger oddset 9.00 på Brynäs som SM-guldvinnare.

NordicBet erbjuder upp till 1000 kr i välkomstbonus till dig som registrerar nytt konto HÄR