ANALYS – Revanschhungrigt Skellefteå vinner direkt

SHL

SHL

Karlskrona – Skellefteå, nedsläpp 19.00

Karlskrona inledde förra säsongen i storartad stil. Men denna säsong känns motigare direkt på förhand. Och något större publikstöd kommer hemmalaget heller inte att ha. Det rapporteras om ”bara” 2500 sålda biljetter i förköp. Skellefteå går in i premiären hungriga av revanschlust efter den ”misslyckade” fjolårssäsongen. Nu ska laget studsa tillbaka i gamla gängor är det tänkt.

En stark defensiv var Karlskronas kännetecken förra säsongen. Då leddes laget av Per Hånberg som också var den som tog upp laget i SHL. Nu är det färske och på den här nivån helt oprövade Ove Molin som är vid rodret. Han var skicklig som spelare och nu återstår det att se om han kan omsätta det också som tränare.
Laget har också tappat skicklige målvakten Johan Holmqvist som flyttat hem till Gävle och det har gjort att ett mycket tungt ansvar kommer att vila på målvakten Johannes Jönssons axlar. Enligt mediarapporter från blekinge är det han som vaktar kassen mot Skellefteå i premiären.

Skellefteå lutar mycket av sin offensiv mot Johan Lindström och nu är också Oscar Möller tillbaka fullt ut. På papperet ska Skellefteå vara flera mål bättre än Karlskrona men en premiär alltid en premiär. Får dock Skellefteå ett tidigt ledningsmål kan det rinna iväg direkt.
Västerbottningarna har dock inte övertygat under försäsongen men nu när allvaret börjar känns det som om laget tar sig samman och går in och levererar direkt mot Karlskrona.

NordicBet erbjuder på det  fina oddset 2.03 på seger för Skellefteå

Klicka här och Få upp till 1000 kronor i insättningsbonus hos NordicBet.com