ANALYS – Hemmafavoriten svårstoppad

HOCKEYALLSVENSKAN

Tingsryd – Almtuna, Nedsläpp 19:00

Här hade vi kunnat gjort det lätt för oss och valt matchen Leksand-Södertälje som är en säker hemmaseger men vi väljer istället att fokusera på ett hemmalag som ger bättre betalt hos spelbolagen och som är nästan helt ”bortglömt”.

Det laget är Tingsryd som tar emot Almtuna på hemmaplan. Tingsryd har fått behålla skicklige målvakten Niklas Rubin som enligt mediauppgifter från Småland får förtroendet i premiären. På tränarbänken är Magnus Sundquist kvar, vilket är nog så betydelsefullt för Tingsryd.

Motståndarna Almtuna har haft stora ekonomiska problem inför säsongen och har varit tvungna att göra en utrensning i leden och det är ett minst sagt tufft jobb som tränaren Marcus Ragnarsson står inför – att få till ett vinnande lag utifrån detta manskap. Laget har exempelvis två helt oprövade målvakter på den här nivån i Arvid Ljung och Oscar Fröberg och även flera av utespelarna har mycket att bevisa. Tingsryd är ett mer sammansvetsat lag och på hemmaplan är laget svårspelat. Från Västerås har Mikael Frycklund anlänt. Han tillhörde Västerås bättre spelare i det lag som degraderades till ettan.

Den samlade expertisen har inför säsongen förutspått att Tingsryd kommer att finnas med på den övre halvan och då är det viktigt med en bra start och en seger som känns självklar. Almtuna är de flesta eniga om får kriga för att undvika kvalseriespel och det är inte mot Tingsryd på bortaplan som laget ska plocka sina poäng.

NordicBet erbjuder 1.90 i odds på Tingsryd – ett odds som vi nappar på direkt.

Klicka här och Få upp till 1000 kronor i insättningsbonus hos NordicBet.com