ANALYS – Ny svår match för Leksand – skrällchans finns

HOCKEYALLSVENSKAN

Leksand – Vita Hästen, nedsläpp 19:00

Nedflyttade från SHL utmålades Leksand inför säsongen som stor favorit till att vinna hockeyallsvenskan. Efter fyra spelade omgångar har dock dalalaget haft svårt att övertyga på det sätt som många hoppats.

Och på tisdagskvällen väntar en ny match när Vita Hästen kommer på besök. Senast hade Leksand enorma problem med att avfärda nykomlingen från hockeyettan, Troja. Det blev till slut seger med 2-1. Vita Hästen inledde sin säsong med en klar förlust mot Timrå men har därefter spelat tre jämna matcher som antingen har slutat med uddamålsseger eller uddamålsförlust. Senast vann laget med 4-3 hemma mot BIK Karlskoga efter förlängning och dessförinnan efter straffavgörande borta mot svårspelade Västervik.

Leksand tvingas enligt uppgifter till Mittmedia i Dalarna klara sig utan tilltänkte förstemålvakten Tex Williamsson även i denna match och istället fortsätter med, den från den här nivån orutinerade, Jonas Arntzen. Han har dock spelat bra i de två tidigare matcherna han har fått vakta målet. Återstår dock att se hur han hanterar att få stå en räcka av matcher istället för att hoppa in för att avlasta i någon enstaka match.

Normalt ska Leksand vara en stor favorit i den här matchen och vinna med 3-4 mål men på det sätt som dalalaget har uppträtt i tidigare matcher, då laget inte alls nått upp i förväntad standard, kan Vita Hästen mycket väl skaka om laget på nytt. Dessutom har inte Leksand samma starka hemmastöd längre som tidigare varit fallet. Hemmaarenan var bara halvfull i senaste hemmamatchen mot Troja. Återstår att se om det kommer fler till kvällens match mot Vita Hästen.

NordicBet.com erbjuder fina och roliga oddset 5.15 på att Vita Hästen grejar ett oavgjort resultat efter full tid.

Klicka här och Få upp till 1000 kronor i insättningsbonus hos NordicBet.com