ANALYS – Härligt toppmöte i Hovet

SHL

SHL

Djurgården – Färjestad, nedsläpp 19:00

Innan säsongen var det inte många som trodde att den här matchen skulle vara ett toppmöte med två av SHL:s bästa lag just nu. Men Färjestad har överraskat alla och leder SHL efter sju spelade omgångar och bara tre poäng och två placeringar bakom finner vi Djurgården.

Efter derbyna mot AIK är matcherna mot Färjestad de matcher som Djurgårdsfansen emotser allra mest. Anledningen går så långt tillbaka som till 1983 när lagen möttes i SM-final. Det var tre ”smutsiga” matcher som spelades, där Färjestads fixstjärna Håkan Loob fick utstå både det ena och det andra. Efter den matchserien som Djurgården gick vinnande ur, har Färjestad alltid haft en horn i sidan till Djurgården.

Ikväll kan Färjestad dessutom dra ifrån i tabellen vid en seger men Djurgården ser nog samtidigt sin chans att krypa ännu nämrare och vara med och utmana om serieledningen på allvar.
Hemmalaget har under Robert Ohlssons ledning successivt blivit bättre och bättre den här säsongen och segrar mot vårens SM-finalist Brynäs på bortaplan tillsammans med segrar mot erkänt starka klubbarna Skellefteå och Växjö har såklart ingjutit stort självförtroende hos hemmalaget. Laget väntas dessutom mönstra samma lag som vann just mot Växjö med 2-1 senast.

Färjestad har vunnit fem av lagets sju matcher denna säsong och går in till matchen i Hovet med dessa fina siffror i ryggen. Men Djurgården är svårspelat i Hovet och varken gör eller släpper in många mål.

Ettan till oddset 2.23 hos NordicBet lockar dock mycket.

Klicka här och Få upp till 1000 kronor i insättningsbonus hos NordicBet.com