ANALYS – Utskällning kan ge Malmö-uppryckning

SHL

SHL

Malmö – HV71, Nedsläpp 19:00

Före säsongen var Malmö Redhawks ett av lagen som många trodde skulle lyfta sig jämfört med förra säsongen och vara med och utmana de allra bästa lagen. Riktigt så har det inte blivit. Ikväll möter laget regerande mästarna HV71 på hemmaplan och vi har vår analys glasklar.

Malmö har under inledningen av säsongen varit mycket ojämnt och parkerar i tabellen bara tre poäng från kvalplats. Senast blev det dock en stark seger borta mot Växjö med 2-1 och tränaren Peter Andersson uppges ha fått ett utbrott på spelarna under träningen häromdagen för att han tyckte att spelarna slarvade med sina övningar och inte gick in med det fokus han tyckte de borde ha. Kanske kan den utskällningen i kombination med segern mot Växjö ha fått fart på Malmö som under säsongen bjudit på allt från seger borta mot Växjö till förlust med 7-8 borta mot Rögle.

På andra sidan isen står regerande svenska mästarna HV71. Men under säsongsinledningen har inte smålänningarna uppträtt som något mästarlag. Målvakten Linus Söderström har inte nått upp i den nivå han hade under slutspelet och offensivt har laget heller inte fått det att fungera. Efter två klara förluster mot Örebro respektive Färjestad blev det seger senast mot Rögle med 2-1. Men målsnittet har varit blygsamma 2,4 mål per match och det är ett målsnitt som inte vinner flera matcher i följd. HV:s problem att sätta pucken i motståndarmålet gör att Malmö känns som ett kul och spelvärt alternativ i den här matchen.

Vi väljer att spela ettan till oddset 1.90 hos NordicBet 

Klicka här och Få upp till 1000 kronor i insättningsbonus hos NordicBet.com