ANALYS – Nyförvärven ska lyfta Modo

HOCKEYALLSVENSKAN

Modo – Oskarshamn, nedsläpp 19:00

Modo fick stopp på en sex matcher lång svit av förluster när laget vann senast mot AIK med 3-2 på bortaplan. Stärkta av den segern och stärkt av att två nya spelare anslutit går Öviks-laget in med förnyat självförtroende mot formlaget Oskarshamn.

Modo inledde säsongen starkt för att därefter sjunka ned i en svacka. Segern mot AIK senast, där ett av förra säsongens utropstecken hos ångermanlänningarna, Mikael Alba klev fram och gjorde två mål, visade att det fortfarande finns stor kapacitet hos Modo. Laget var hela tiden steget för AIK som fick jaga. Kan laget ta med sig det spelet in till matchen mot Oskarshamn kommer laget att ta en ny trepoängare.

Och som inte segern senast vore nog, Modo har lånat in Viktor Ekarv från just AIK, där han inte fått mycket speltid. Hos Modo är det tänkt att han ska få en ledande centerroll. Även Kristian Jakobsson från Mora har lånats in säsongen ut, vilket också spetsar laget.

Oskarshamn har under ledning av Björn Hellkvist ryckt upp sig ordentligt jämfört med förra säsongen trots att spelarmaterialet är något sämre nu än vad det var då. Senast blev det en imponerande 6-1-seger mot Björklöven. På bortaplan är dock smålänningarna något mer mänskliga, vilket 1-3 borta mot Leksand vittnar om.

Det gör att ettan på Modo till oddset 2.33 hos NordicBet är klart spelvärt.

Klicka här och Få upp till 1000 kronor i insättningsbonus hos NordicBet.com