ANALYS – Gnagets målkramp ställer till det igen

HOCKEYALLSVENSKAN

AIK – Timrå, Nedsläpp 19:00

AIK har gjort en sista satsning mot SHL men det har gått grus i maskineriet för Solna-gänget. Framförallt på hemmaplan är det som målkrampen har varit som värst den senaste tiden. Nu kommer Timrå på besök som leder hockeyallsvenskan klart och då tror vi att det på nytt blir kämpigt för AIK.

Inför säsongen värvade AIK hela hockeyallsvenskan skyttekung från förra säsongen, Anton Holm plus att klubben tog in starka poänggöraren Eric Castonguay. Den sistnämnde är med även nu i toppen av poängligan men han är lite för ensam när det gäller produktionen.

AIK har släppt in i snitt två mål i de senaste hemmamatcherna normalt ska det räcka gott och väl för att kunna vinna matcherna genom att själva göra tre, fyra och kanske fem mål framåt. Men hemma i Hovet är det inte mycket som har fungerat.
Mot Almtuna nyligen sköt laget 19 skott i mittperioden men gjorde inget mål och mot Södertälje senast sköt AIK 45 skott men förlorade matchen med 0-2. Håller den målkrampen i sig också mot Timrå känns det som en given seger för medelpadingarna. Dock brukar AIK ha det ganska lätt för Timrå.
Timrå har inte vunnit i Hovet efter ordinarie tid sedan 2014 och de fem senaste mötena har gått i AIKs favör.

Problemet för AIK har varit att laget har sprungit på starka målvakter. Senast i form av danske landslagskeepern George Sörensen. Timrå förfogar över skicklige norrmannen Henrik Haukeland som var med och spelade upp Leksand i SHL för två säsonger sedan. Om han vaktar målet mot AIK på onsdagskvällen kommer hemmalaget än en gång att få full huggning för att kunna producera offensivt.  På de tre senaste hemmamatcherna har AIK bara gjort tre mål.

Nordicbet.com erbjuder fina oddset 2.80 på Timråseger och det är något vi tar rakt av utan att tveka.

Klicka här och Få upp till 1000 kronor i insättningsbonus hos NordicBet.com