ANALYS – Vi tar ställning i det heta ”norrderbyt”

SHL

SHL

Luleå – Skellefteå, Nedsläpp 19:00

Norrlandsderby spelas på tisdagskvällen i SHL. En match som är betydligt hetare i Luleå och dess supportrar än vad det är för Skellefteå och deras dito. På papperet ser det ut som en het och jämn drabbning men vi har hittat ett formbesked vi inte kan blunda för.

Det formbeskedet såg vi landslagsturneringen nyligen, där kedjan med Pär Lindholm, Oscar Möller och Joakim Lindström skördade stor framgång. Med den insatsen i ryggen och kraftigt förbättrat självförtroende kommer Luleå att få full huggning på hemmais för att klara av den trion.

Luleå har visserligen vunnit nyligen på hemmaplan mot lag som HV71, Färjestad och Frölunda men det är lag som alla haft en vikande formkurva. Nu förlorade visserligen Skellefteå sin senaste match men laget gjorde det mot starka Växjö som är inne i en bra trend och som har ryckt åt sig en fempoängsledning i toppen av SHL. Nu ska motståndet vara mer överkomligt och då det är dessutom är viss prestige i matcherna mellan norrlandslagen, så vill nog Skellefteå visa vilket lag egentligen är bäst däruppe i norr.

NordicBet erbjuder fina 2.32 på seger för Skellefteå och det är ett odds vi gillar.

Klicka här och Få upp till 1000 kronor i insättningsbonus hos NordicBet.com