ANALYS – Svårt för offensivt hämmat Djurgården

SHL

SHL

Frölunda – Djurgården, nedsläpp 19:00

Back-to-back-möte, då lagen möttes i Hovet på måndagen och då vann Frölunda med 1-0. Djurgården saknade då flera offensiva pjäser och det är föga troligt att dessa är tillbaka till den här matchen.

I Hovet har Djurgården alltid varit starkt men på måndagen räckte inte laget till mot Frölunda. Laget pressade på framåt men fick aldrig in pucken. Frånvaron av René Bourque, Daniel Brodin och Andreas Engqvist blir allt mer kännbar. Lukas Vejdemo lämnade återbud före måndagens match och Marcus Davidsson klev av i den första perioden.

Frölunda som också har spelare borta kändes dock vassare rent offensivt och det gör att laget känns som favoriter också inför tisdagskvällens drabbning. Lagens respektive målvakter Johan Gustafsson och Adam Reideborn riskerar dock båda bli utbytta och få vila till denna match med tanke på hur båda storspelade i måndagens match.

Måndagens match präglades av defensivt spel från båda lagen och väntade mer på motståndarens misstag än att själva kliva på framåt och skapa möjligheter.  Joel Lundqvist glänste som vanligt hos Frölunda och lagkaptenen blir återigen en viktig faktor i den här matchen. Frölunda har dock inte varit riktigt påliligt denna säsong, framförallt inte när det gäller spelet på hemmaplan. Men Djurgården såg tröttkört ut i tredje perioden i måndagens match och kommer nu förutom den också ha en resa till Göteborg i benen.

NordicBet erbjuder 2.03 på seger för Frölunda och det är ett odds vi tar rakt av.

Klicka här och Få upp till 1000 kronor i insättningsbonus hos NordicBet.com