ANALYS – Fint odds på playoffjagande Södertälje

HOCKEYALLSVENSKAN

Södertälje – Troja, Nedsläpp 19:00

För varje match som spelas i hockeyallsvenskan blir jakten på playoffplatser allt mer intensiv och åtråvärd. Och det är hyperjämnt kring den sista playoffplatsen. Sex lag inom lika många poäng och samtidigt handlar det om att undvika kvalserien, då det bara är sex poäng ned dit också för det åttondeplacerade laget som just är Södertälje.

En seger för Södertälje vore av yttersta vikt med tanke på att laget då skulle få ett avstånd på åtta poäng ned till Troja och fortsatt involverat i striden om en playoffplats i allra högsta grad. En förlust skulle däremot vara mycket kostsam och bara göra avståndet mellan lagen till två poäng.

Södertälje kommer till matchen från en rejäl holmgång mot AIK i fredags, där det blev förlust med 4-6 till slut. Målvaktsspelet från George Sörensen lämnade mycket i övrigt att önska och till den här matchen har laget lånat in Henrik Lundberg från SHL-laget Örebro. Lånet gäller bara för den här matchen för att ge Sörensen avlastning. Alexander Sahlin är långtidsskadad och även lånet Emil Kruse skadade sig och har återvänt till Rögle som han var utlånad ifrån. Unge Lukas Klarström bedöms inte riktigt vara redo för spel på den här nivån än, vilket bevisades i matchen mot AIK, då han inte byttes in trots darrigt spel från Sörensen.

Södertälje har också förstärkt med David Åslin som gjorde ett av målen mot AIK och som visade hur nyttig han kommer att bli för klubben under fortsättningen av säsongen.

Troja, som var nykomling inför säsongen, har sina främsta förtjänster i spelet på hemmaplan och det är där laget tar de flesta poängen.

Det gör att vi har fastnat för det finfina oddset 2.09 på Södertälje-seger hos NordicBet.

Klicka här och Få upp till 1000 kronor i insättningsbonus hos NordicBet.com