ANALYS – Leksand spelar bort AIK från finalen

HOCKEYALLSVENSKAN

AIK – Leksand, nedsläpp 19:00

Det är minsann ett delikat möte i Hovet på tisdagskvällen. Leksand kan i praktiken säkra en plats i HA-finalen genom en seger mot AIK. Och det mesta tyder också på att det blir seger för masarna.

Dalalaget var på väg nedåt i form när laget fick välbehövlig förstärkning i form av de två tyska forwardarna Marcel Müller och Daniel Petta. Förutom att båda har bidragit med mål och assist (2+5 på Müller och 3+3 på Pietta) på de fem matcher laget spelat med dessa, har också övriga spelare lyft sig och inte minst har Mattias Ritola fått värdefull avlastning när det gäller poängproduktionen, vilket gett honom ett lyft när det gäller produktionen.

AIK radade upp segrar ett tag och tog poäng i 14 raka matcher men på sistone har det sett mörkare ut. Försvarsspelet har kracklerat rejält samtidigt som det trubbiga offensiva spelet har hållit i sig. Det är verkligen viktigt nu att spelare som Anton Holm och Eric Castonguay kliver fram, precis som lagkaptenen Christian Sandberg. Dessutom måste målvakterna hitta tillbaka till den nivå de haft tidigare under säsongen. Minns bara Eric Källgrens fantommatch när lagen möttes i Leksand senast. Det måste till något liknande i afton för att det ska bli hemmaseger. Formen känns dock i dalande för hemmalaget och i takt med att målskyttet är så pass klent så känns Leksand som det hetaste alternativet i den här matchen.

Det gör att vi har fastnat för det finfina oddset 2.40 på Leksands-seger hos NordicBet.

Klicka här och Få upp till 1000 kronor i insättningsbonus hos NordicBet.com