ANALYS – Vinna eller försvinna för Södertälje

HOCKEYALLSVENSKAN, SLUTSPELSSERIEN

Södertälje – AIK, Nedsläpp 19:00

Måndagskvällens match är något av vinna eller försvinna för hemmalaget Södertälje. Laget står på noll poäng i slutspelsserien, där vinnaren får möta förloraren i den hockeyallsvenska finalen. Ska Södertäljes drömmar om SHL finnas kvar är seger ett absolut måste.

Men det finns mörka moln på hemmalagets horisont. Sedan tidigare är rutinerade backen Jonas Liwing avstängd och nu saknas också Victor Andersson som också är avstängd. Däremot är Fredric Weigel tillbaka just efter avstängning. Men han väntas gå in som extraforward.

Hos AIK är förutsättningarna liknande som vid lagets två senaste matcher. Förutom långtidsskadade Jonas Almtorp saknas också Alexander Deilert vars säsong också sannolikt är över. Oklart är det kring Erik Nyströms medverkan, då han haft feber. Eventuellt måste han stå över också denna match för att kunna köra för fullt i matcherna senare i veckan.

Södertälje inledde slutspelsserien med en klar förlust mot Oskarshamn så det är helt klart ett något stukat hemmalag som tar emot AIK som vann över Almtuna efter förlängning. Mathias From som ratats just av Södertälje har visat bra målform och har gjort mål i lagets två senaste matcher. I övrigt har det dock sett trubbigt ut offensivt. Det är dock mycket prestige när dessa båda lag spelar och räkna med ett Södertälje som kommer att komma ut och köra i full fart redan från nedsläpp.

Vi tror att Södertälje tar sista chansen och vi kan inte blunda för oddset 3.25 på Södertälje-seger hos NordicBet.

Klicka här och Få upp till 1000 kronor i insättningsbonus hos NordicBet.com