ANALYS – Inte självklart vilket lag som blir ”bäst i söder”

SHL

SHL

Säsongsspel 2018/19

SHL-säsongen rycker allt närmare för varje dag som går och spelbolagen öppnar upp allt fler intressanta spel. Ett som vi fastnat för och som vi känner är värt att ta sig en närmare titt på är fajten om vilket lag som blir bäst i skåne – och det är inte självklart att det blir det lag nog alla tänker på.

Malmö Redhawks gäller nog som favorit hos många att bli det bästa laget i Skåne. Rögle visade dock redan förra säsongen att laget närmat sig allt mer och det som ängelholmarna visat under försäsongen lovar ännu mer gott.

Under ledning av bröderna Chris och Cam Abbott, där Chris är sportchef och Cam tränare, har laget fått ett rejält lyft och vann en försäsongsturnering i Köln på ett mycket fint sätt, där laget bland annat körde över Örebro med 6-2 och där segern hade kunnat blivit ännu lite större. Lagbygget ser dessutom intressant ut med flera unga spelare på väg upp, mixat med några rutinerade spelare som vet vad det handlar om med spel i SHL.

Malmö har inte övertygat på försäsongen och spelartappen har varit betydligt mycket tyngre än förstärkningarna. Laget har exempelvis tappat den poängmässigt bäste forwarden, Rhett Rakhshani och poängmässigt bäste backen Nils Andersson till Frölunda respektive HV71 och ersättarna håller inte samma kaliber. Rögles lag känns som helhet mer spännande och den uppryckning laget gjorde under slutet av förra säsongen under Cam Abbotts ledning i båset gör att det lovar mer till denna säsong och Rögle känns som ett roligt spelalternativ i Betssons head-to-head om bäst i skåne till oddset 2.55.