ANALYS – Visst når dansken tvåsiffrigt

SHL

SHL

Säsongsstarten av SHL är fortfarande någon vecka bort men på tisdagen var det upptaktsträff och stämningen och längtan efter den nya säsongen trappas upp för varje dag som går.
Ett av de 14 lagen som är med och gör upp om Le Mat är Malmö Redhawks. Två säsonger i följd har laget åkt ut i semifinal och det är få som tror att det blir någon mer framskjuten placering denna säsong.

En av spelarna som är med och krigar för skåningarna är dansken Nichlas Hardt. I två av de tre senaste säsongerna har han nått upp i nio mål. Därför är det hög tid att 30-åringen denna säsong spränger tiomålsvallen. Han har gjort det förr för Malmö men det var under hans första sejour i klubben, 2010/11 när klubben spelade i allsvenskan.

Hardt tillhör spelarna som måste kliva fram om skåningarna ska ha någon som helst möjlighet att nå slutspel, då många bedömare anser att laget kommer att få kriga för sin existens i SHL denna säsong.
Den danske landslagsmannen gjorde 16 mål i finska SM-liiga 2013/14, så kapaciteten finns där och dessutom närmar han sig åldersmässigt sina bästa år i karriären, så det finns onekligen mer att få ut av honom när det gäller mål och poäng.

På Betsson kan du hitta spelet ”Nichlas Hardt gör minst 10 mål under grundserien 2018/19” till oddset 2.00.