ANALYS – Fyndodds på målvaktsligavinnare

SHL

SHL
Målvaktsligan

På lördag drar SHL igång med dunder och brak med snudd på en full omgång direkt. Och hos regerande mästarna Växjö återfinns Viktor Fasth mellan stolparna. Efter att ha missat stora delar av slutspelet som skadad och fått se Viktor Andrén storspela i slutspelet väntas ändå Fasth ta hand om förstaspaden hos smålänningarna.

Förra säsongen kom Fasth tvåa bakom Djurgårdens Adam Reideborn i målvaktsligan. Men nu gäller det för Reideborn att svara upp mot den höga nivån han hade förra säsongen och det blir lättare sagt än gjort. Under försäsongsmatcherna har inte han inte alls övertygat och risken är att han spelade högt över sin kapacitet under förra säsongen.

Det vi vet om Viktor Fasth gör oss dock trygga i vår förvissning om att han att kommer att placera sig högt i målvaktsligan även denna säsong. Hans vinnarskalle är exceptionell och när han spelar på toppen av sin förmåga är han helt ”omöjlig” att göra mål på. Den senaste säsongen visade han dock stundtals upp en ojämnhet och noterades för 91,78 i räddningsprocent jämfört med Adam Reideborns 93,70. Fasth höll dock flest nollor av alla målvakter i SHL ihop med Örebros finländske burväktare Eero Kilpeläinen (sex stycken) och Fasth hade högst segerprocent av alla målvakter, 78,12 procent jämfört med 60,00 för Reideborn.

Men denna säsong tror vi att Fasth noterar bäst räddningsprocent och hos Betsson hittar vi fina oddset 5,00 att Fasth noterar högst räddningsprocent av de målvakter som spelar minst 20 matcher.