ANALYS – Visst gör han mål på gamla laget

SHL

SHL

På lördag drar SHL igång ruljangsen igen och vi har en lång säsong framför oss. Spelaromsättningen har som brukligt numera varit hög hos lagen inför säsongen. Det är inte som på 80-talet, då max tre-fyra spelare bytte klubb per säsong.

En spelare som bytt klubb till ganska så stort ståhej är amerikanske forwarden Aaron Palushaj som gjorde 19 mål för Brynäs förra säsongen och som också var gästrikarnas klart bäste poängplockare totalt sett. Nu återfinns han hos Örebro och ska producera liknande poängantal där är det tänkt.
Och under säsongen kommer han att ställas mot sitt gamla lag fem gånger.

Utan att ha någon statistisk grund, så brukar ändå känslan vara att spelare i mångt och mycket brukar göra en del mål på sin gamla klubb. Och när han möter Brynäs kommer han att ha koll på åtminstone en av målvakterna, David Rautios styrkor och svagheter efter alla träningar de haft tillsammans.

Det gör att Betssons spel på att Palushaj gör fyra mål på sitt gamla lag Brynäs under grundserien till oddset 2.25 känns riktigt lockande.