ANALYS – Lockande oddsfynd direkt i premiären

SHL

SHL

Luleå – Brynäs, nedsläpp lördag 15 september 18.00

Försäsongen är äntligen slut och nu börjar allvaret. SHL drar igång med dunder och brak med sex matcher på lördagen. En av matcherna vi valt att titta närmare på är mötet i Luleå mellan Luleå Hockey och Brynäs.

Hemmalaget Luleå vann genrepet mot Björklöven med ”80-talssiffrorna” 9-5. Nu är det annat motstånd som väntar. Dock har Brynäs inte alls övertygat på försäsongen och går in till matchen mot Luleå med ett klart frågetecken för formen. Brynäs vann genrepet mot Timrå med 2-1 men gjorde det utan att övertyga. Stort frågetecken finns på målvaktssidan, där nye finländaren Tomi Karhunen inte har imponerat nämnvärt. Och som alternativ finns David Rautio, med ett förflutet i Luleå för övrigt, kvar men inte heller han har hittat den jämnhet han behöver för att ta klivet upp som en given förstemålvakt i SHL.

Luleås tränare Tomas Berglund uppger i en intervju på klubbens hemsida att laget saknar tre spelare i from av forwardarna Daniel Sondell, Emil Larsson och Patrik Cehlin men dessa har inga större skavanker än att de ska kunna vara tillbaka redan i nästa vecka.

Brynäs fick tillbaka Simon Bertilsson lagom till den sista träningsmatchen mot Timrå och väntas spela här. Tre spelare ställdes över mot Timrå men det var ingen av lagets mer tongivande spelare, vilket gör att Brynäs är praktiskt taget ordinarie, sånär som på långtidsskadade Jonathan Granström.

Det Brynäs har visat upp på försäsongen har inte varit mycket att glädjas åt och Luleå känns som det klart hetare laget för tillfället. Därför väljer vi att nappa på Expekts odds till 2.14.