ANALYS – Övertygade inte i premiären och får det svårt igen

SHL

SHL

Brynäs – Frölunda, 20 september, nedsläpp 19:00

Premiären är avklarad och det står inte på förrän vi är inne i serielunken i SHL. Brynäs föll i premiären mot Luleå och i den andra matchen ställs inte laget inför någon speciellt mycket lättare uppgift.

Som väntat blev det svårt för gästrikarna uppe i Luleå. Visserligen tog laget ledningen men Luleå vände och vann till slut med 3-1. Brynäs har inför säsongen inte alls sett speciellt vasst ut och främst är det back- och målvaktssidan som är tunn. Torsdagens gäster i Gavlerinken, Frölunda, såg mer stabilt ut i premiären och vann med 2-1 mot topptippade Djurgården. Det var på vippen att målvakten Johan Mattsson höll nollan. Den sprack med bara 46 sekunder kvar av matchen.

Frölunda visade dock upp ett mer gediget spel jämfört med förra säsongen och hade inte laget sprungit på en skicklig och storspelande målvakt i Adam Reideborn hade det blivit en betydligt större seger än 2-1. Ingen i Brynäs målvaktskader håller samma klass som nämnde Reideborn och det gör att Frölunda känns som ett lockande alternativ att lita till i den här matchen.

I matchen mot Djurgården kom Frölundas första mål till i Powerplay och i dagens ishockey är det viktigt att ha fungerande ”special teams”. Vi lockas av oddset 2.60 på Frölunda hos Betsson.