ANALYS – Måste ta poäng på hemmaplan – debut för nyförvärv

SHL

SHL

Mora – Malmö Redhawks, Nedsläpp 19:00

Mora höll sig kvar i SHL genom att avfärda Leksand i kvalet i våras. Laget såg länge inte speciellt mycket bättre ut men efter att ha fått in två fina kanadensiska förstärkningar, dels backen Ryan Johnston och dels forwarden Spencer Abbott ser tillvaron betydligt mycket ljusare ut för dalkarlarna.

När laget möter Malmö på torsdagskvällen blir det debut för backen Johnston men däremot får Abbott vänta på sin debut. Då veteranbackarna Daniel Grillfors och Tomas Skogs båda är borta på grund av skador blir Johnstons entré i laget desto viktigare.

I premiären blev det förlust för Mora med 2-4 mot Örebro och det klena målskyttet från försäsongen med ett eller två mål per match höll  i sig även då. Men nu är det hemmaplan det handlar om och det mot ett Malmö som också är verksamt i CHL och som inte övertygat i sitt spel på bortaplan. Malmö stod dessutom över SHL-premiären i helgen och har vilat i över en vecka sedan lagets senaste CHL-match och gör här säsongsdebut i SHL. Det kan innebära att laget behöver några minuter på sig för att hitta rätt matchrytm.
På frånvarolistan finns enligt Malmös egen hemsida Lars Bryggman och Emil Molin men Henrik Hetta och målvakten Christopher Nihlstorp som tidigare varit på skadelistan är åter hos skåningarna, vilket såklart är ett plus, då det är två tongivande pjäser.

För Mora är dock absolut viktigast att få ett bra resultat med sig från den här matchen och en seger i här skulle ge fint råg i ryggen inför fortsättningen av säsongen.
Därför känns oddset hos Bethard på 2.90 mycket lockande på en seger för Mora.