ANALYS – Har mobiliserat fint inför derbyt

HOCKEYALLSVENSKAN

BJÖRKLÖVEN – MODO, Nedsläpp 19:00

På fredagskvällen är det äntligen dags för Hockeyallsvenskan att dra igång med buller och brak. Och det är ett läckert derby uppe i norr som ramar in hela premiäromgången.

Både Björklöven och Modo nämndes med respekt av tränarna – och journalisterna när Hockeyallsvenskan i måndags hade sin årliga upptaktsträff. Modo som ett lag som utmanar om topp två och Björklöven som utmanar om topp fyra.

Umeålaget har värvat spelare in i det sista, där Kevin Goumas är det senaste nyförvärvet och har inför säsongen också värvat två spelare från Karlskrona, Emil Lundberg och Filip Cruseman som alltså båda spelade i SHL senaste säsongen. Men försäsongen har varit något svajig hos Umeålaget och en träningsmatch nyligen slutade 5-9 mot Luleå. Oskar Stål-Lyrenäs som för övrigt spelade för Modo förra säsongen gjorde tre mål i den matchen och matchen ikväll kommer förstås att bli speciell. Nio insläppta mål mot Luleå vittnar också om att back och målvaktssidan inte är av bästa märke, därför ges ändå Modo en god chans att kunna ta poäng och rent av vinna denna match.

Örnsköldsvikslaget påbörjar nu sin tredje raka säsong i Hockeyallsvenskan och det är först till denna säsong som klubben verkligen kunnat blicka uppåt och backförstärkningen av NHL-stjärnan Tobias Enström har förstås gett stort eko, inte bara i hockeyallsvenskan, utan i hela hockeysverige och bara hans blotta närvaro lär lyfta laget rejält. Minns bara Dick Tärnströms ankomst till AIK och hur betydelsefull han var när AIK gick upp i dåvarande Elitserien våren 2010. Något liknande kan det bli för Enström och Modo. Lägg därtill att klubben har stärkt upp i båset med succétränaren Björn Hellkvist som haft framgång i praktiskt taget varje klubb han varit i. Det är också en stor plusfaktor.

A3 Arena som Björklövens hemmaarena heter är utsåld till sista plats och det gör också att det blir en extra anspänning för hemmalagets spelare att prestera. Modos spelare kan gå in till matchen helt utan den pressen och bara ”spela sitt spel”.

Det gör att vi väljer att gå för Modo till oddset 2.65 hos Betsson.