ANALYS – Två lag med motig start möts – nu lossnar det för ena

SHL

SHL

Rögle – Brynäs, 22 september, nedsläpp 18:00

Varken Rögle eller Brynäs har övertygat under inledningen av SHL. Mest motig start har Rögle fått. Men det har också varit tufft motstånd för skåningarna. När laget nu möter Brynäs i Lindab Arena är situationen annorlunda. Rögle saknade fyra spelare mot Djurgården, där det blev en klar förlust och dessa lär också vara borta mot Brynäs. Men det faktum att laget spelar på hemmaplan tillsammans med att Brynäs inte heller har övertygat har gjort att det här blir en mycket högintressant match.

I kraft av hemmaplansfördelen får Rögle bära favoritskapet men Brynäs har visat upp bra tendenser, dock har målvaktsspelet svajat hos hemmalaget, där Justin Pogge var minst sagt olycklig vid ett par av Djurgårdsmålen, inte minst det första, som han slog in med egen skridsko. Brynäs målvakt David Rautio har heller inte storspelat och det skulle inte förvåna om det blir byte av målvakt i något av lagen eller kanske i båda till den här matchen.

Rögles offensiv känns mer spetsig och intressant än Brynäs, där det är backsidan som ska vara lagets styrka men inte heller den har övertygat nämnvärt.
När oddset 2.38 på Rögleseger dök upp på Unibet, så tog vi det direkt! Helt klart spelbart.