ANALYS – Jämnt… men det finns en knapp favorit

HOCKEYALLSVENSKAN

AIK – Modo, Nedsläpp 19:00

Hockeyallsvenskan smygstartar tredje omgången på tisdagskvällen med mötet mellan AIK och Modo – två lag som av expertisen tippas om att göra upp om topp-tre platserna i serien. Och det är två lag som båda inlett Hockeyallsvenskan med två segrar.

AIK vann hemmapremiären mot BIK till slut med klara 5-2. Nya toppkedjan med Fredric Weigel, flankerad av Anton Holm och Jesper Frödén skördade stor framgång. Mot Västervik satt segern långt inne men då klev målvakten Johannes Jönsson fram och gav den stabilitet som krävdes för att AIK skulle vinna med 2-1. Det är dock ett annat AIK hemma jämfört med borta.

Modo vann borta mot Björklöven och hade 2-0 hemma mot Almtuna. Laget släppte dock upp Uppsala-laget till 2-2 men i den sista perioden kunde Modo avgöra matchen och till slut vinna med 4-3 efter full tid. Nu får laget alltså ytterligare en svår match att ta sig an och frågan är hur mycket den långa resan kommer att sitta i benen. Modo brukar dock alltid göra bra insatser i Hovet och trots att laget stundtals varit utspelat har ändå Öviks-laget fått bra resultat med sig hem från arenan. I våras vann dock AIK med 2-1 men det var första segern sedan 2013 mot Modo på hemmaplan. Nu har dock ett bättre lag än i våras och det gör att laget ändå känns som en knapp favorit till att vinna matchen, även om Modo absolut inte ska räknas bort helt och underskattas. Men levererar AIKs toppkedja på samma sätt som i premiären och där kedjan med tidigare Modospelaren Sam Marklund ihop med lagkaptenen Christian Sandberg och Max Lindholm.

Vi räknar med en jämn match i Hovet och det känns som om det kan bli en målrik tillställning och nappar på oddset 2,34 på över 5,5 mål inklusive förlängning och straffar hos Betsson.