ANALYS – 2-8-smäll senast…nu väntar serieledaren

SHL

SHL

Örebro – Linköping, nedsläpp 19:00

SHL drar på med full styrka på torsdagskvällen och då ges Örebro chans till revansch för det bedrövliga 2-8-resultatet mot Djurgården senast. Tränaren Niklas Sundblad lär ha sagt några väl valda ord till spelarna på träningarna i veckan. Men frågan är om det räcker. Det Örebro visade upp mot Djurgården är inget som förändras över en natt.

Då är det roligare att granska motståndaren Linköping som direkt har tagit kommandot i SHL och leder serien efter tre spelade matcher. Senast besegrades regerande svenska mästaren Växjö på bortaplan med 1-0 efter avgörande mål i sudden death. Det gör att Örebro knappast lär avskräcka östgötarna och framförallt inte med tanke på att hemmalaget som sagt förlorade med nesliga 2-8 senast.

Och inte blir det bättre för Örebro att kanadensiske playmakern Jordan Boucher gjort Rodrigo Abols och Christopher Mastomäki på frånvarolistan. Magsjuka är det som stoppar nyförvärvet.
Målvakten Eero Kilpeläinen får fortsatt förtroende trots att han inte spelade speciellt förtroendeingivande mot Djurgården senast.
– Eero ska stå igen, förkunnar tränaren Sundblad i Nerikes Allehanda.

Hos Linköping har det varit frågetecken för segermålgöraren från matchen mot Örebro, Nick Sörensen, då han hade känning av en ömmande fot i början av veckan men som lämnat klartecken för spel. Sebastian Karlsson är borta sedan tidigare med en axelskada och Andrew Gordon har inte anlänt än. Han gör det efter 1 oktober, det vill säga i nästa vecka.
Det gör att tränaren Tommy Jonsson kan matcha samma lag som inlett säsongen så fint och som gör att vi fastnat för oddset 2.38 hos Unibet.