ANALYS – Mästarna i gungning – fin chans för SkAIK

SHL

SHL
Skellefteå AIK – Växjö, Nedsläpp 19:00

Regerande svenska mästaren Växjö Lakers har inlett årets säsong knackigt och ligger på nionde plats i SHL med bara fem inspelade poäng och bara en seger efter ordinarie tid. Det öppnar förstås upp en fin möjlighet för Skellefteå som har inlett säsongen starkt och som nu har stor möjlighet att utmana om serieledningen om Linköping tappar poäng mot Brynäs.

Skellefteå inledde säsongen med en klar 5-1-seger mot Rögle och det gav laget den skjuts in i säsongen som nu gör att västerbottningarna efter fem matcher har fyra segrar, varav två har kommit efter förlängning. Senast mot HV71 blev det dock förlust men det var efter straffavgörande, vilket innebar att laget ändå norpade åt sig en poäng via oavgjort vid full tid.

Inga större förändringar i något av lagen men eventuellt kan det bli ett målvaktsbyte hos Växjö, där Viktor Andrén hade en tung afton senast.

Växjös usla form, där inte minst målskyttet klickar rejält, gör att en hemmaseger på Skellefteå är riktligt lockande, framförallt när Betsson erbjuder 2.40 i odds.