ANALYS – Nykomlingen kan slå till igen

SHL

SHL
BRYNÄS – TIMRÅ, NEDSLÄPP 19:00

Timrå har öppnat SHL över förväntan. Senast var det Färjestad som fick känna på lagets slagstyrka när medelpadingarna vann med 1-0. Nu möter laget Brynäs som har öppnat SHL riktigt svagt och som verkar sakna allt vad målskytte heter.

Många undrade nog hur Timrå skulle klara sig i SHL utan Jonathan Dahlén och svaret är så här långt – riktigt bra. Laget har tagit två trepoängare genom segrar mot Växjö och Färjestad hemma och dessutom poäng mot Skellefteå borta men där blev det förlust efter förlängning.

Timrå har haft en supertuff inledning med fyra topp-tippade i lag i de fyra inledande matcherna. Att då ha kommit ur den med två segrar och en oavgjord efter full tid lär ha stärkt lagets självförtroende. Nu möter laget ett Brynäs som är tippat längre ned i tabellen och på det sätt som det sett ut den senaste tiden verkar experterna få rätt – Brynäs kommer att få kriga för att undvika kvalspel. Målvaktssidan är ihålig och dessutom saknas det offensiv spets. Laget har spelat bra i många matcher men har inte förmått att göra mål och dessutom släppt in några enkla bakåt och har då haft svårt att vinna matcher.

Nykomlingar brukar dessutom springa på rätt bra i början innan verkligheten börjar komma ikapp. Minns för någon säsong sedan när Karlskrona var ett topplag i SHL ett tag under hösten men sedan ramlade ned i kvalspel.

Timrå får tillbaka talangen Jacob Olofsson som fick en smäll mot axeln i 2-1-segern hemma mot Växjö. Detta uppger Mittmedia i Sundsvall.
Vi lockas så mycket av Timrås fina form och kan inte motstå oddset 4.35 hos Betsson.