ANALYS – Bottenlagets kris cementeras

SHL

SHL

MALMÖ REDHAWKS – BRYNÄS, Nedsläpp 19:00

Brynäs har sparkat sin sportchef Stefan Bengtzén men tränaren Tommy Sjödin fick vara kvar trots den svaga inledningen som gör att gästrikarna är näst sist i tabellen. Nu har laget vilat i tolv dagar sedan den senaste matchen som slutade med seger, 3-1 hemma mot Skellefteå. Den vilan kan dock straffa laget mer än gynna det under den här tiden på säsongen.

Hemmalaget Malmö har nämligen matchtempot uppe och är bara tre poäng efter serieledande Linköping i toppen av SHL. Laget kommer in till den här matchen med en klar seger i CHL-matchen mot München med 6-1 och dessförinnan en seger hemma med 2-1 mot Växjö.

Malmö har sedan tidigare fyra spelare på skadelistan. Enligt klubbens egen hemsida rör det sig om Frederik Storm, Lars Bryggman, Anton Öhman och Anton Mylläri. Linus Cronholm är utlånad till Pantern. Ny i truppen är dock backen Albin Johansson som är helt spelklar plus ett par backtalanger från juniorlaget. Det är dock inga omvälvande förändringar som görs hos skåningarna.

Gästande Brynäs har vissa problem i truppen, skriver Mittmedia i Gävle. På målvaktssidan är det frågetecken för finländaren Tomi Karhunen. Forwardstalangen Samuel Asklöf har lämnat klartecken för spel efter att ha tränat för fullt i veckan och även Daniel Mannberg har kört för fullt men han är mer osäker på spel och det troliga är att han vilar. Men på det stora hela är det inga större förändringar heller hos Brynäs.

Malmö känns som en klart starkare segerkandidat och därför är oddset 2.35 hos Betsson lockande.