ANALYS – Poängkungen borta – vi tror på seger ändå

SHL

SHL
LINKÖPING – FRÖLUNDA, NEDSLÄPP 19:00

Serieledande Linköping ställs mot Frölunda i tisdagskvällens enda SHL-match och det är ett hemmalag som kommer till spel utan poängkungen Broc Little. Trots det känns laget ändå homogent och stabilt för tillfället, vilket gör att laget ska ha god täckning för Littles frånvaro. Kanadensaren har gjort sju poäng på tio matcher men i någon enstaka match ska hans frånvaro kunna hanteras. Det blir värre om han blir borta ett tag.

Hemmalaget har imponerat stort under inledningen av SHL under nye tränaren Tommy Jonssons ledning. Han var kraftigt ifrågasatt före säsongen men har än så länge rätat ut frågetecknet till ett utropstecken. I målet har dessutom Jonas Gustavsson storspelat.

Östgötacorrespondenten skriver också att varken Mattias Bäckman eller Fredrik Karlström som också saknades mot Skellefteå är tillbaka och borta sedan tidigare är Almen Bibic.

Gästande Frölunda vann med 4-1 mot HV71 senast och testar nu en kedja med Joel Lundqvist, Ryan Lasch och säsongsdebuterande Rhett Rakhshani. Mattias Nörstebö och Joel Mustonen är borta sedan tidigare.

Hos Bet365 får vi oddset 2.30 på hemmaseger för Frölunda och det är något vi hugger direkt.