ANALYS – Formstarka masar favorit igen

HOCKEYALLSVENSKAN

BIK KARLSKOGA – LEKSAND, Nedsläpp 19:00

Leksand inledde säsongen skralt men under oktober har laget blivit utan poäng i bara en enda match och mot BIK Karlskoga lär inte klubben åka hem tomhänt heller.

Främst är det målskyttet som har kommit igång hos Leksand och det har gjort att laget lyft uppåt i tabellen och ligger nu precis under topptrion men vinner laget de två matcher som laget släpar efter AIK kan Leksand vara en poäng före Solna-laget exempelvis.

I onsdagskvällens match mot BIK Karlskoga tvingas Leksand till lite omkastningar på backsidan sedan Ben O’Connor lämnat klubben av privata skäl och flyttat hem till Storbritannien. Det gör att Lucas Nordsäter tar klivet in på hans plats intill Daniel Gunnarsson och nye backen Hugo Enock går in som sjundeback.

BIK Karlskoga är erkänt starkt hemma i Nobellhallen men den här säsongen har inte hallen varit den starka borg som den brukar vara. I senaste hemmamatchen blev det exempelvis förlust mot Pantern. Och i den allra senaste matchen föll laget mot Björklöven, vilket gör att det finns ett stort frågetecken för lagets dagsform.

Oddset på 2.25 hos Bet365 för Leksandsseger är därför enormt lockande.