ANALYS – Trögstartat gäng har varvat upp

HOCKEYALLSVENSKAN

Björklöven – Leksand, Nedsläpp 19:00

Tänk att en straffslagsseger på bortaplan kan betyda så mycket. Efter att Björklöven brutit sin långa förlustsvit med just att vinna mot Tingsryd på bortaplan efter straffar har laget tagit tre segrar på de fyra senaste matcherna och har börjat klättra uppåt i tabellen.

Före säsongsstarten nämndes Björklöven som en tänkbar outsider till Leksand, AIK och Modo om att nå en av de båda topp-två-platserna och tillika finalen i hockeyallsvenskan. Men säsongen har börjat allt annat än bra för Umeå-gänget som staplade förluster på rad och tränaren Joakim Fagervall blev allt mer ifrågasatt. Men så kom den där segern borta mot Tingsryd och därefter har det vänt. Först med två raka hemmasegrar mot BIK Karlskoga respektive Karlskrona, bortaförlust mot Södertälje men därefter ny seger när Björklöven mötte serieledande Oskarshamn på hemmaplan – en seger som var riktigt stark. Det gör att laget nu kommer med nytt fullpumpat självförtroende mot Leksand.

Leksand har förlorat bara två av lagets senaste tio matcher. Men flera av matcherna har blivit mer jämna än vad som förväntats på förhand. Leksand har en riktigt bra offensiv slagstyrka, kanske den vassaste i hela hockeyallsvenskan men backsidan och målvaktssidan är klart sämre i en jämförelse. Senast hemma mot Modo blev det seger med uddamålet 2-1 och hemmamatchen före det, mot Västerås blev det seger efter ett mål i sudden death. Så även om Leksand vunnit sina matcher, har det inte varit på ett helt övertygande sätt.  Laget förlorade också med 2-4 för två bortamatcher sedan mot BIK Karlskoga efter att då ha hamnat i underläge med 0-3.

Vi väljer att haka på Björklövens uppåtgående trend och 2.65 hos Bet365 plockar vi rakt av!