ANALYS – Blir svårt att störa serieledaren

SHL

SHL

ÖREBRO – LULEÅ, NEDSLÄPP 19:00

Serieledande Luleå reser söderut på torsdagskvällen för möte med Örebro i Behrn Arena och det är ett Luleå som leder SHL på målskillnad, med två måls marginal före Frölunda som gör det. Hemmalaget Örebro bröt en tre matcher lång förlustsvit genom att vinna i sudden death mot formsvaga Linköping senast. Nu blir motståndet ett helt annat.

Luleå inledde SHL trevande med fyra förluster på de fem första matcherna. Men därefter har laget ryckt upp sig rejält och trots att norrbottningarna sällan gör fler än tre mål i matcherna har det ändå räckt till seger. Det är ett tätt försvarsspel och ett bra målvaktsspel som har lagt grunden till detta.

Örebro såg ut att bli ett av lagen som hakades av tidigt genom sex förluster på åtta matcher under oktober men på sistone har laget tagit några viktiga trepoängare.

Nytt är att målvakten Eero Kilpeläinen vaktar hemmamålet för första gången på över en månad uppger Nerikes Allehanda. I övrigt inga större förändringar jämfört med segermatchen mot Linköping senast.

Inte heller Luleå gör några anmärkningsvärda förändringar. Laget föll med 1-2 mot Växjö och fick nöja sig med 2-2 efter full tid och seger i förlängning mot HV71. Tränaren Tomas Berglund berättar för Luleå Hockeys egen tv-kanal att laget har tränat bra i en vecka och vill prestera bättre än vad laget gjort i de två senaste matcherna.

Vi har hittat oddset 2.50 hos Betway på seger för Luleå och det tar vi rakt av.