ANALYS – Björklöven kan utöka AIKs negativa trend

HOCKEYALLSVENSKAN

BJÖRKLÖVEN – AIK, Nedsläpp 19:00

Hockeyallsvenskan spelar den sista omgången innan juluppehållet och för vissa lag kommer upphållet lägligt, för andra mindre lägligt. För AIK kan uppehållet komma enormt lägligt med tanke på att laget har två raka förluster och på torsdagskvällen möter Björklöven borta – ett lag som ”Gnaget” brukar ha enorma problem att klara av på bortaplan. Innan segern 12 oktober, som satt hårt inne, hade Gnaget tre klara förluster uppe i Umeå.

Skadeläget ser något ljusare ut för Gnaget, då både Johan Larsson och Alexander Deilert var tillbaka på sina ordinare backpositioner i senaste matchen mot Pantern. Men laget saknade Simon Fernholm och kommer också att få klara sig utan Philip Broberg  under en tid, då han är iväg och spelar JVM i nordamerika. Broberg som varit lagets genomgående bäste back, trots sin ungdom och ringa erfarenhet av spel på seniornivå. Mot Pantern hade AIK bara sex backar ombytta. Laget dominerade matchen spelmässigt men hade svårt att träffa mål med sina avslut och när väl laget gjorde det, var det dåligt med glöd i bössorna.

Björklöven krigar om en plats till playoff och tog en mycket viktig trepoängare senast när Almtuna besegrades med 3-2 på bortaplan. Enligt klubbens assisterande tränare Jesper Jäger blir det samma lag som mot Almtuna och laget har tillgång till fullt lag och har inga större avbräck. Gnaget däremot har förutom de båda tidigare nämnda backarna borta också forwardarna Jacob Dahlström och Garry Nunn borta och även tilltänkte förstemålvakten Johannes Jönsson. Den trion har dock varit borta en tid och för Jönssons del handlar om en comeback först i februari.

Vi tror på seger för Björklöven och hos Unibet hittar vi fina oddset 2.48.