ANALYS – Formstarkt SSK jagar vidare mot playoff

HOCKEYALLSVENSKAN

SÖDERTÄLJE – BJÖRKLÖVEN, NEDSLÄPP 19:00

Mötet i Scaniarinken mellan Södertälje och Björklöven är minst sagt högintressant. Södertälje har en playoffplats med sex poängs marginal ned till nian Västervik. Björklöven har samtidigt tre poäng upp till Leksand som har den sista playoffplatsen. Det gör att onsdagskvällens match i Scaniarinken kan bli en riktig vattendelare kring vilka lag som går till playoff eller inte.

Södertälje hade svårt att övertyga under inledningen av säsongen och tränaren Ulf Lundberg var kraftigt ifrågasatt, inte minst av lagets egna anhängare. Laget har tagit poäng i åtta av lagets nio senaste matcher och har vunnit sju av de senaste nio, låt vara att tre segrar kommit efter förlängning.  Men formkurvan pekar uppåt och det är av yttersta vikt att den fortsätter göra det med tanke på att avståndet nedåt till lagen under strecket inte är speciellt stort. Nicolai Meyer och Sebastian Dyk har båda producerat poäng på hög nivå den senaste tiden och Meyer leder Hockeyallsvenskans poängliga och båda delar ledningen i målligan.

Björklöven spåddes av många före säsongen tillhöra lagen som skulle kunna utmana AIK, Modo och Leksand om serieledningen. Av dessa lag är det bara AIK som har infriat de högt ställda förväntningarna. Björklöven fick en tung start på säsongen och har därefter inte riktigt återhämtat sig ifrån den, även om laget kommit in i perioder när spelet sett bättre och med poäng som följd. Nu är dock laget nere i en ny svacka och har tagit bara en seger på lagets sex senaste matcher. Den segern var för övrigt i förlängning och och ingen trepoängare. Och det är just trepoängare – segrar som laget är i ett skriande behov av. Det blir dock svårt att vinna mot ett formstarkt Södertälje som dessutom är erkänt starkt hemma i ”Templet”.

Ettan till oddset 2.27 hos Betsson tar vi rakt av utan att tveka.