ANALYS – Såhär löser vi heta 08-derbyt

HOCKEYALLSVENSKAN

SÖDERTÄLJE – AIK, NEDSLÄPP 19:00

Det är två lag som möts på onsdagskvällen i ett möte som blivit allt mer laddat för varje säsong som har gått och onsdagskvällens möte är så nära kokpunkten det går att komma. Både Södertälje och AIK har kommit in till den här matchen med riktigt fina resultat i ryggen och riktigt Bebra form.

Mest är det Södertälje som har imponerat med tanke på skadefrånvaro på några tunga backpjäser som Nicklas Grossman och Jacob Spångberg. Att AIK radat upp segrar på sistone har varit mer väntat med tanke på att lagets trupp nu är i det närmaste skadefri och att laget nu börjat få ordentlig snurr på grejorna och är på väg att varva upp ytterligare inför Hockeyallsvensk final och så småningom kval mot SHL.

Södertälje jagar en playoffplats och just nu ser läget tämligen bra ut med nio poäng ned till närmast jagande lag under strecket, Björklöven. Men den förlust här samtidigt som Björklöven vinner sin match borta mot Pantern och avståndet är genast nere i sex poäng. Mycket viktigt med andra ord för hemmalaget att ta poäng.

AIK har visat sig mycket starkt och svårslaget hemma i Hovet. Det är bara VIK Västerås som egentligen kunnat matchat ”Gnaget” där. Men på bortaplan har laget haft större problem förutom i matcherna mot Modo. Och mot Södertälje brukar det vara jämna matcher, där det skiljer bara ett eller två mål mellan lagen. Oddset på Södertälje lockar förstås men det som lockar ännu mer är  krysset till 4.10 hos Bet365.