ANALYS – Nytändning fäller serieledaren

HOCKEYALLSVENSKAN

OSKARSHAMN – LEKSAND, NEDSLÄPP 19:00

Oskarshamn leder Hockeyallsvenskan två poäng före AIK. Med största sannolikhet blir det också Oskarhamn och AIK som gör upp i HA-finalen om vidare kval mot SHL. En av de tilltänkta utmanarna på förhand, Leksand har inte alls levt upp till förväntningarna. På onsdagskvällen reser dock dalkarlarna till Småland och BeGe Arena just för möte med Oskarshamn och gör det som ett lag som absolut kan gå segrande ur striden.

Leksand har ryckt upp sig under Roger Melins ledning. Sakta men säkert har laget börjat hitta ett grundspel som laget kan falla tillbaka på och i takt med det har också segrarna börjat trilla in.

Att Oskarshamn är starkt på hemmaplan är dock ställt utom allt tvivel. Laget besegrade Almtuna med 7-1 i den senaste hemmamatchen och Pantern med 5-1 i hemmamatchen innan dess. Men nu är motståndet av helt annan kaliber. Oskarshamn gick en rejäl holmgång mot AIK i fredags, där laget vände underläge med 1-3 till ledning med 4-3 men ändå tappade matchen efter full tid, då AIK vann med 5-4. Hur mycket den förlusten har satt sig i huvudena på spelarna återstår att se.

Leksand saknar Mattias Ritola som är avstängd och det är förstås ett tungt avbräck men på sistone har ändå spelare som Linus Persson och Thomas Valkvä-Olsen klivit fram och producerat poäng framåt. Inte minst den sistnämnde har det funnits stora förväntningar på efter hans fina säsong i Södertälje förra säsongen.

Leksand har verkligen tänt till på nytt under Melins ledning och den uppryckningen gör att det inte är  mycket som skiljer dessa båda lag åt och segerpendeln kan mycket väl slå över till bortalaget och då Bet365 erbjuder det fina oddset 3.50 kan vi inte låta bli att nappa på det.