ANALYS – Vita hästar i fullt sken

HOCKEYALLSVENSKAN

VITA HÄSTEN – SÖDERTÄLJE SK, NEDSLÄPP 19:00

För ett par månader sedan såg läget helt hopplöst ut för Hockeyallsvenskans tabelljumbo Vita Hästen. Laget var helt avsågat i hockeyallsvenskan och många hade nog skrivit in laget som ett av två lag till kvalserien för att hålla sig kvar i serien. Det kan fortfarande bli spel i den kvalserien men på det sätt som laget gett sig självt en chans att hålla sig kvar är minst sagt imponerande.

Vita Hästen skenar helt fritt just nu och trepoängarna trillar in på löpande band och faktum är att vid en seger mot Södertälje på onsdagskvällen kan avståndet upp till Almtuna närmast ovanför bara vara en enda poäng om det blir förlust för Almtuna. Då saknas sju poäng till upp till strecket för Vita Hästen och det är en möjlighet att också plocka in under slutomgångarna.

På onsdagkvällen ställs Vita Hästen mot ett Södertälje som har haft en helt motsatt formkurva. För ett par månader sedan låg laget på övre halvan och slogs om placeringarna som ger bonuspoäng i playoff. Nu är laget nedputtat under playoffstrecket av Västervik som på tisdagen vann sin match mot Pantern och bakom skuggar också Björklöven på samma poäng men sämre målskillnad än Södertälje. Sett över de sex senaste matcherna är Södertälje det formsvagaste laget i serien med bara tre poäng och bara målskillnad bättre än Almtuna.

Och i onsdagskvällens match finns det ytterligare en aspekt att ta fasta på. Vita Hästen tränas av Leif ”Strumpan” Strömberg som under uppmärksammade former fick lämna Södertälje under hösten 2008. Han vill säkert göra allt han kan för att besegra hans gamla klubb.

Bet365 erbjuder fina oddset 2.50 på seger för Vita Hästen och det är något vi inte är sena att nappa på.